понедельник, 25 января 2016 г.

Простий пляцок на кефірі та варенні...


Простий пляцок на кефірі та варенні

Ідеальний рецепт для того випадку, коли треба використати кислувате, застояне чи зацукроване варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода. Пляцок можна їсти сам по собі, притрусивши цукровою пудрою, а можна перемазати будь-яким кремом – вийде такий собі буденний тортик. Колір пирога залежить від варення. Тож якщо ви в душі естет, утримайтесь від чорничного і смородинового – корж вийде фіолетовим.

Інгредієнти для пляцка

1 склянка кефіру або кислого молока
1 склянка варення
2 склянки борошна (якщо варення рідке, то 2,5 скл.)
0,5 склянки цукру
3 ст. ложки олії
1 чайна ложка соди (без верху)
2 яйця
цукрова пудра.

Рекомендуємо також рецепт кексів на кефірі.

Як приготувати пляцок на варенні та кефірі

Розігріти духовку до 180 градусів.
Яйця розтерти з цукром, додати кефір, олію і варення.
Невеликими порціями всипати борошно, постійно розмішуючи.
В кінці додати соду і все перемішати.
Глибоку форму змастити маслом або маргарином, вилити туди тісто.
Випікати при температурі 180 градусів 45 хвилин.
Перевірити на готовність, проткнувши центр пирога дерев’яною паличкою – якщо вона виходить сухою, значить, пиріг готовий.
Коли пиріг охолоне, посипати цукровою пудрою. Можна розрізати його на 2 частини і змастити кремом або карамелізованим згущеним молоком.

Спробуйте ще приготувати морквяні оладки на кефірі. 

Вам сподобався рецепт простого пляцка на кефірі та варенні? Опишіть свої враження від приготування у нас на сайті. А сам рецепт поширте в соціальних мережах.
Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on Twitter0Share on Reddit0Share on Google+1Share on Facebook88Print this pageEmail this to someone

Комментариев нет:

Отправить комментарий