Простий пляцок на кефірі та варенні
Ідеальний рецепт для того випадку,
коли треба використати кислувате, застояне чи зацукроване варення, яке і
їсти вже не хочеться, і викинути шкода. Пляцок можна їсти сам по собі,
притрусивши цукровою пудрою, а можна перемазати будь-яким кремом – вийде
такий собі буденний тортик. Колір пирога залежить від варення. Тож якщо
ви в душі естет, утримайтесь від чорничного і смородинового – корж
вийде фіолетовим.
1 склянка варення
2 склянки борошна (якщо варення рідке, то 2,5 скл.)
0,5 склянки цукру
3 ст. ложки олії
1 чайна ложка соди (без верху)
2 яйця
цукрова пудра.
Рекомендуємо також рецепт кексів на кефірі.
Яйця розтерти з цукром, додати кефір, олію і варення.
Невеликими порціями всипати борошно, постійно розмішуючи.
В кінці додати соду і все перемішати.
Глибоку форму змастити маслом або маргарином, вилити туди тісто.
Випікати при температурі 180 градусів 45 хвилин.
Перевірити на готовність, проткнувши центр пирога дерев’яною паличкою – якщо вона виходить сухою, значить, пиріг готовий.
Коли пиріг охолоне, посипати цукровою пудрою. Можна розрізати його на 2 частини і змастити кремом або карамелізованим згущеним молоком.
Спробуйте ще приготувати морквяні оладки на кефірі.
Вам сподобався рецепт простого пляцка на кефірі та варенні? Опишіть свої враження від приготування у нас на сайті. А сам рецепт поширте в соціальних мережах.
Інгредієнти для пляцка
1 склянка кефіру або кислого молока1 склянка варення
2 склянки борошна (якщо варення рідке, то 2,5 скл.)
0,5 склянки цукру
3 ст. ложки олії
1 чайна ложка соди (без верху)
2 яйця
цукрова пудра.
Рекомендуємо також рецепт кексів на кефірі.
Як приготувати пляцок на варенні та кефірі
Розігріти духовку до 180 градусів.Яйця розтерти з цукром, додати кефір, олію і варення.
Невеликими порціями всипати борошно, постійно розмішуючи.
В кінці додати соду і все перемішати.
Глибоку форму змастити маслом або маргарином, вилити туди тісто.
Випікати при температурі 180 градусів 45 хвилин.
Перевірити на готовність, проткнувши центр пирога дерев’яною паличкою – якщо вона виходить сухою, значить, пиріг готовий.
Коли пиріг охолоне, посипати цукровою пудрою. Можна розрізати його на 2 частини і змастити кремом або карамелізованим згущеним молоком.
Спробуйте ще приготувати морквяні оладки на кефірі.
Вам сподобався рецепт простого пляцка на кефірі та варенні? Опишіть свої враження від приготування у нас на сайті. А сам рецепт поширте в соціальних мережах.