Страницы

понедельник, 25 января 2016 г.

Простий пляцок на кефірі та варенні...


Простий пляцок на кефірі та варенні

Ідеальний рецепт для того випадку, коли треба використати кислувате, застояне чи зацукроване варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода. Пляцок можна їсти сам по собі, притрусивши цукровою пудрою, а можна перемазати будь-яким кремом – вийде такий собі буденний тортик. Колір пирога залежить від варення. Тож якщо ви в душі естет, утримайтесь від чорничного і смородинового – корж вийде фіолетовим.

Інгредієнти для пляцка

1 склянка кефіру або кислого молока
1 склянка варення
2 склянки борошна (якщо варення рідке, то 2,5 скл.)
0,5 склянки цукру
3 ст. ложки олії
1 чайна ложка соди (без верху)
2 яйця
цукрова пудра.

Рекомендуємо також рецепт кексів на кефірі.

Як приготувати пляцок на варенні та кефірі

Розігріти духовку до 180 градусів.
Яйця розтерти з цукром, додати кефір, олію і варення.
Невеликими порціями всипати борошно, постійно розмішуючи.
В кінці додати соду і все перемішати.
Глибоку форму змастити маслом або маргарином, вилити туди тісто.
Випікати при температурі 180 градусів 45 хвилин.
Перевірити на готовність, проткнувши центр пирога дерев’яною паличкою – якщо вона виходить сухою, значить, пиріг готовий.
Коли пиріг охолоне, посипати цукровою пудрою. Можна розрізати його на 2 частини і змастити кремом або карамелізованим згущеним молоком.

Спробуйте ще приготувати морквяні оладки на кефірі. 

Вам сподобався рецепт простого пляцка на кефірі та варенні? Опишіть свої враження від приготування у нас на сайті. А сам рецепт поширте в соціальних мережах.
Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on Twitter0Share on Reddit0Share on Google+1Share on Facebook88Print this pageEmail this to someone

Комментариев нет:

Отправить комментарий