среда, 10 февраля 2016 г.

Кекс «Лимонад»

Кекс «Лимонад»

Рецепт кексу, в який неможливо не закохатися, особливо якщо ви любитель цитрусових. Пухкий та в міру вологий, він готується просто і швидко. А готовий, порізаний на скибочки, смакує як тістечко. Навіть буденна випічка з додаванням лимонної цедри — це завжди багатий смак і аромати на всю хату. Зберігайте у закладки — нехай тішить і смакує не раз.

Інгредієнти для кексу «Лимонад»

2 скл. борошна
200 г вершкового масла
4 яйця
1 скл. цукру
лимони
0,5 ч. ложки куркуми
8 ложок цукрової пудри
1 ч. ложка соди.

Рекомендуємо ще простий рецепт лимонного пирога.

Спосіб приготування лимонного кексу

Цедру одного лимона натерти на дрібній тертці. Сік витиснути.
М’яке масло збити з цукром, додати куркуму, цедру і соду, погашену соком лимона.
Відділити білки від жовтків. Жовтки покласти в тісто. Добре збити.
Борошно просіяти. Білки збити в міцну піну.
До жовтого тіста малими порціями додавати по черзі борошно і збиті білки. Вимішувати лопаткою (не збивати!).
Вилити тісто в змазану жиром форму для кексу. Поставити в розігріту духовку, випікати 40 хвилин.
З двох лимонів відтиснути сік і змішати з цукровою пудрою і трішки підігріти.
Готовий кекс дістати з духовки. Полити лимонним сиропом і дати схолонути. Порізати скибочками.

Спробуйте також приготувати французький лимонний кекс.

Подобається випічка з лимоном? Посмакував рецепт ароматного лимонного кексу? Будь ласка, напишіть про свої враження в коментарях.
Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest101Share on VKTweet about this on Twitter0Share on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook113Print this pageEmail this to someone

Комментариев нет:

Отправить комментарий