Торт «Спартак»
Смачний і водночас простий рецепт
відомого всім торта «Спартак». Піку своєї популярності він досягнув у
80-90-х роках, тому що в його приготуванні використовуються прості,
доступні кожному інгредієнти. Ніжний, з вершковим смаком який просто
тане в роті — це все про нього.
2 склянки борошна
1 склянка цукру
2 яйця
4столові ложки какао
2 столові ложки меду
1,5 чайної ложки соди
1 чайна ложка розпушувача для тіста
нежирні вершки.
Для крему: 1 банка (370 мл) згущеного молока
200 грамів вершкового масла
200 мілілітрів молока
2 яйця
4 столові ложки борошна.
Радимо також приготувати медовий торт на сковороді.
Додати соду і знову тримати 7 хвилин на водяній бані, помішуючи, поки не утвориться пінка.
Зняти з вогню, додати борошно, розпушувач, какао і замісити тісто, щоб було не тверде, а еластичне.
З отриманого тіста розкачати 7 однакових коржів і по черзі відправити їх у розігріту до 180º духовку на 4 хвилини кожен.
Спечені коржі потрібно трішки остудити і змазати вершками.
Приготування крему. Муку і яйця ретельно вимішати до отримання однорідної маси.
Постійно помішуючи, потрошку вливати молоко, а потім так само тоненькою цівкою згущене молоко.
Посудину з отриманою масою розмістити на водяній бані і варити, поки не загусне, постійно помішуючи.
Крем остудити і додати в нього м’яке вершкове масло, все ретельно перемішати.
Коржі перемазати отриманим кремом, викласти один на одного і прикрасити шоколадною глазур’ю та збитими вершками.
Спробуйте ще рецепт економного торта-медівника.
Якщо вам сподобався рецепт торта «Спартак», будь ласка, напишіть про це в коментарях.
Інгредієнти для торта
Корж: 100 грамів вершкового масла2 склянки борошна
1 склянка цукру
2 яйця
4столові ложки какао
2 столові ложки меду
1,5 чайної ложки соди
1 чайна ложка розпушувача для тіста
нежирні вершки.
Для крему: 1 банка (370 мл) згущеного молока
200 грамів вершкового масла
200 мілілітрів молока
2 яйця
4 столові ложки борошна.
Радимо також приготувати медовий торт на сковороді.
Як приготувати «Спартак»
Приготувати тісто. Перетерти вершкове масло з цукром, медом і яйцями, поставити на водяну баню, нагрівати протягом 7 хвилин, постійно помішуючи.Додати соду і знову тримати 7 хвилин на водяній бані, помішуючи, поки не утвориться пінка.
Зняти з вогню, додати борошно, розпушувач, какао і замісити тісто, щоб було не тверде, а еластичне.
З отриманого тіста розкачати 7 однакових коржів і по черзі відправити їх у розігріту до 180º духовку на 4 хвилини кожен.
Спечені коржі потрібно трішки остудити і змазати вершками.
Приготування крему. Муку і яйця ретельно вимішати до отримання однорідної маси.
Постійно помішуючи, потрошку вливати молоко, а потім так само тоненькою цівкою згущене молоко.
Посудину з отриманою масою розмістити на водяній бані і варити, поки не загусне, постійно помішуючи.
Крем остудити і додати в нього м’яке вершкове масло, все ретельно перемішати.
Коржі перемазати отриманим кремом, викласти один на одного і прикрасити шоколадною глазур’ю та збитими вершками.
Спробуйте ще рецепт економного торта-медівника.
Якщо вам сподобався рецепт торта «Спартак», будь ласка, напишіть про це в коментарях.