Пляцок «Кучерявий»
Пісочне тісто з фруктовим повидлом – найпростіше і найвдаліше поєднання для солодкої випічки.
100 г масла чи маргарину
1 яйце
1 скл. будь-якого повидла
0,5 скл. цукру
0,5 ч. ложки соди
щіпка солі
жир для змазування
Спробуйте також приготувати рогалики з повидлом.
Відділити 1/3 частину і покласти на 30 хвилин в морозильник.
2/3 тіста розкатати, викласти на змазане деко. На тісто викласти повидло, рівномірно розподілити по всій поверхні.
Дістати частину тіста з морозилки, натерти ї на крупній тертці і рівномірно розподілити поверх повидла.
Духовку нагріти до 180 градусів. Випікати корж 10-15 хв. до зарум’янення верхнього шару.
Дістати з духовки, розрізати на квадратики.
Інгредієнти для пляцка
2,5 скл. борошна100 г масла чи маргарину
1 яйце
1 скл. будь-якого повидла
0,5 скл. цукру
0,5 ч. ложки соди
щіпка солі
жир для змазування
Спробуйте також приготувати рогалики з повидлом.
Як приготувати пляцок «Кучерявий»
До маргарину кімнатної температури додати яйце, цукор, збити міксером, додати соду, щіпку солі. Поступово підсипаючи борошно, замісити щільне тісто.Відділити 1/3 частину і покласти на 30 хвилин в морозильник.
2/3 тіста розкатати, викласти на змазане деко. На тісто викласти повидло, рівномірно розподілити по всій поверхні.
Дістати частину тіста з морозилки, натерти ї на крупній тертці і рівномірно розподілити поверх повидла.
Духовку нагріти до 180 градусів. Випікати корж 10-15 хв. до зарум’янення верхнього шару.
Дістати з духовки, розрізати на квадратики.