понедельник, 7 декабря 2015 г.

Скумбрія запечена в банці++++++++

http://jisty.com.ua/skumbriya-zapechena-v-bantsi/

Скумбрія запечена в банці

Рецепт для істинних рибних гурманів – лише риба, спеції та овочі, нічого зайвого. Скумбрія, приготовлена в банці, просто ідеальна: дієтична, ароматна і ніжна. Чудово смакує з гарнірами або ж навіть зі скибкою хліба. Спробуйте приготувати її один раз – вам неодмінно захочеться повторити цю страву на біс. Такі рецепти мусять бути у записнику кожного кулінара.

Інгредієнти для рибної страви

2 тушки скумбрії
2 головки цибулі
1 морквина
2 лаврових листа
7-10 горошин чорного запашного перцю
1 лимон
2 столові ложки соняшником олії
0,5 ч. ложки цукру
1 ч. ложка солі.

Рекомендуємо також рецепт фаршированої скумбрії.

Як приготувати скумбрію в банці

Якщо скумбрія заморожена, розморозити (не повністю), випатрати, відрізати голову, хвіст, шкірку залишити, промити, дати стекти воді, порізати на порційні шматочки (приблизно на три шматочки кожну рибину).
Шматочки скумбрії посолити, додати цукор, збризнути лимонним соком, перемішуємо і залишити на 15 хвилин.
Цибулю порізати кільцями або півкільцями. Моркву – соломкою.
На дно 1-літрової банки покласти лавровий лист, а потім чергуючи, моркву, цибулю, перець і скумбрію. Зверху налити олії. Банку накрити залізною кришкою, попередньо знявши з кришки гумку.
Банку з рибою поставити в холодну духовку, потім запалити її, довести вміст банки до кипіння і зменшити температуру до мінімуму (150 градусів). Запікати скумбрію 1 годину.
Готову скумбрію можна їсти як в гарячому стані, так і холодному стані. З гарніром чи без нього. Філе можна використовувати при приготуванні салатів, точно так само як рибу з промислової консерви.

Спробуйте також приготувати скумбрію солену в домашніх умовах.

Сподобався рецепт скумбрії запеченої в банці? Запікаєте цю рибу в інший спосіб? Напишіть про це у коментарях. Нам дуже цікаво знати вашу думку.
Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on Twitter0Share on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook48Print this pageEmail this to someone

Комментариев нет:

Отправить комментарий