http://jisty.com.ua/shvidkij-medovij-keks-na-kefiri/
Швидкий медовий кекс на кефірі
Чудовий рецепт простої і швидкої
випічки, яка тішитиме ваших рідних уже за годину після того, як ви
візьметеся за роботу. Кекс на кефірі з медом — ідеальний варіант, коли
хочеться потішити своїх близьких чимось свіженьким і солоденьким.
Відкриваєш збірник рецептів і гортаєш півгодини: то інгредієнтів не
вистачає, то часу надто багато вимагається. Але цей медовий кекс –
виключення з правил! Інгредієнти доступні, часу для приготування
вимагається зовсім трішки – заколотити, налити і спекти.
1,5 склянки борошна
200 г кeфіру або кислого молока
2 яйця
100 мл соняшникової олії
0, 5 склянки цукру
0,5 ч. ложки соди
0,5 склянки ядер волоських горіхів
щіпка сухого меленого імбиру
щіпка солі
цукрова пудра для посипання
ванілін та кориця до смаку.
Рекомендуємо також рецепт кексиків на кефірі з вишеньками.
Просіяне борошно змішати з содою, ваніліном корицею та імбиром.
У глибоку миску вбити яйця, цукор, сіль і мед. Усе змішати та збити міксером до збільшення в об’ємі.
Не припиняючи збивання, додати кефір та олію.
Коли суміш стане однорідною, потроху всипати борошно з прянощами. Перемішувати знизу вверх лопаткою або ложкою.
Вилити тісто у підготовлену форму. Зверху рівномірно посипати подрібненими ядрами волоських горіхів.
Поставити форму з кексом у розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 50 хвилин, готовність перевірити дерев’яною паличкою або зубочисткою (якщо виходить із тіста сухою – кекс спечений).
Готовий кекс дістати з духовки, остудити.
Охолоджений медовий кекс дістати з форми, посипати цукровою пудрою (можна полити згущеним молоком або розтопленим шоколадом) порізати на шматочки і подати.
Порада від ЇСТИ: замість волоських горіхів у кексі чудово смакуватимуть і інші — арахіс, фундук або кеш’ю, лише перед приготуванням їх варто підсмажити в духовці.
Спробуйте також приготувати німецький різдвяний кекс.
Якщо вам посмакував рецепт швидкого медового кексу на кефірі, будь ласка, напишіть про свої враження у коментарях.
Інгредієнти для медового кексу
1 ст. ложка мeду1,5 склянки борошна
200 г кeфіру або кислого молока
2 яйця
100 мл соняшникової олії
0, 5 склянки цукру
0,5 ч. ложки соди
0,5 склянки ядер волоських горіхів
щіпка сухого меленого імбиру
щіпка солі
цукрова пудра для посипання
ванілін та кориця до смаку.
Рекомендуємо також рецепт кексиків на кефірі з вишеньками.
Як приготувати кекс на кефірі з медом та горіхами
Форму для кексу (діаметром 22 см) змастити маслом (якщо силіконова, змащувати не потрібно) і притрусити борошном, змішаним зі щіпкою кориці.Просіяне борошно змішати з содою, ваніліном корицею та імбиром.
У глибоку миску вбити яйця, цукор, сіль і мед. Усе змішати та збити міксером до збільшення в об’ємі.
Не припиняючи збивання, додати кефір та олію.
Коли суміш стане однорідною, потроху всипати борошно з прянощами. Перемішувати знизу вверх лопаткою або ложкою.
Вилити тісто у підготовлену форму. Зверху рівномірно посипати подрібненими ядрами волоських горіхів.
Поставити форму з кексом у розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 50 хвилин, готовність перевірити дерев’яною паличкою або зубочисткою (якщо виходить із тіста сухою – кекс спечений).
Готовий кекс дістати з духовки, остудити.
Охолоджений медовий кекс дістати з форми, посипати цукровою пудрою (можна полити згущеним молоком або розтопленим шоколадом) порізати на шматочки і подати.
Порада від ЇСТИ: замість волоських горіхів у кексі чудово смакуватимуть і інші — арахіс, фундук або кеш’ю, лише перед приготуванням їх варто підсмажити в духовці.
Спробуйте також приготувати німецький різдвяний кекс.
Якщо вам посмакував рецепт швидкого медового кексу на кефірі, будь ласка, напишіть про свої враження у коментарях.
Комментариев нет:
Отправить комментарий