http://smakotainfo.com/drugi-stravi/naikraszi-varianti-tista-dlya-varenikiv.html
Вареники,
мабуть найпопулярніша українська страва. Вареники можна готувати у всі
пору року і з різними начинками, вареники з картоплею, сиром, грибами,
капустою; чорницями, вишнями, черешнями, полуницею… Та чи можна злічити
усі начинки для вареників... Мабуть кожна господиня має свій унікальний рецепт тіста для вареників, який підходить тільки їй. Але все ж Смакота (Smakotainfo.com) сьогодні пропонує до вашої уваги підбірку перевірених рецептів тіста для вареників, можливо й ви знайдете для себе серед них улюблений і такий, який підійде саме вам.
При приготуванні будь-якої страви з борошном починати треба з просіювання борошна. Отже, просіюємо борошно. Збиваємо яйця з сіллю, додаємо до яєць пів склянки води.
В борошні робимо заглибину, вливаємо яєчну суміш, замішуємо тісто, поступово доливаючи решту води. Формуємо з тіста кулю, накриваємо чистою серветкою і залишаємо на столі на 20-30 хвилин.
Розкачуємо, вирізуємо кружечки і формуємо вареники.
Дивіться відео-рецепти на youtube-каналі Смакота
Формуємо вареники.
Насипаємо трішки борошна на робочу поверхню, перекладаємо туди тісто і починаєте вимішувати його руками, постійно обсипаючи його борошном (спочатку тісто буде досить липким, так і має бути).
Для замішування легкого тесту, все рідкі інгредієнти виливаємо в миску, розбиваємо туди яйце, солимо і додаємо четверту частину борошна. Замішуємо рідке тісто. Потім додаємо ще муки (декількома порціями), невеликими порціями і вимішуємо ложкою, до тих пір, поки не вийде тісто, яке можна буде місити руками. Має вийти круте, трішки липке, але воно має відставати від рук. Вимісити тісто накрити серветкою і залишити відпочивати на 20-30 хвилин. Після відпочинку воно буде еластичним. І можна приступати до ліплення вареників.
Тоненькою цівочкою вливаємо гарячу воду з маслом в борошно і відразу ж розмішуємо, щоб не утворювалося грудочок. Вимішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Якщо тісто виходить липким підмішайте ще борошна.
Скочуємо тісто в кулю, щільно накриваємо каструлькою, каструльку зверху вкриваємо рушником і залишаємо тісто на годину. Тим часом можна приготувати начинку.
Готуйте вареники частіше! Смачного!
Найкращі варіанти тіста для вареників
Тісто для вареників яєчне
- Борошно - 3 склянки
- Вода - 1 склянка
- Яйця курячі - 3 штуки
- Сіль - 0,5 ч. л.
При приготуванні будь-якої страви з борошном починати треба з просіювання борошна. Отже, просіюємо борошно. Збиваємо яйця з сіллю, додаємо до яєць пів склянки води.
В борошні робимо заглибину, вливаємо яєчну суміш, замішуємо тісто, поступово доливаючи решту води. Формуємо з тіста кулю, накриваємо чистою серветкою і залишаємо на столі на 20-30 хвилин.
Розкачуємо, вирізуємо кружечки і формуємо вареники.
Дивіться відео-рецепти на youtube-каналі Смакота
Тісто для вареників на газованій воді
- Борошно – 3,5-4 склянки
- Вода газована - 1 склянка
- Яйце - 1 штука
- Олія - 4 ст. л.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Цукор - 0,5 ч. л.
Формуємо вареники.
Тісто для вареників традиційне
- Борошно – 2 склянки
- Яйце – 1 штука
- Вода – ½ склянки
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – щіпка
Насипаємо трішки борошна на робочу поверхню, перекладаємо туди тісто і починаєте вимішувати його руками, постійно обсипаючи його борошном (спочатку тісто буде досить липким, так і має бути).
Для замішування легкого тесту, все рідкі інгредієнти виливаємо в миску, розбиваємо туди яйце, солимо і додаємо четверту частину борошна. Замішуємо рідке тісто. Потім додаємо ще муки (декількома порціями), невеликими порціями і вимішуємо ложкою, до тих пір, поки не вийде тісто, яке можна буде місити руками. Має вийти круте, трішки липке, але воно має відставати від рук. Вимісити тісто накрити серветкою і залишити відпочивати на 20-30 хвилин. Після відпочинку воно буде еластичним. І можна приступати до ліплення вареників.
Тісто для вареників заварне
- Борошно - 500 г
- Вода - 300 мл
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Цукор - 0,5 ч. л.
- Масло вершкове - 50 г
Тоненькою цівочкою вливаємо гарячу воду з маслом в борошно і відразу ж розмішуємо, щоб не утворювалося грудочок. Вимішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Якщо тісто виходить липким підмішайте ще борошна.
Скочуємо тісто в кулю, щільно накриваємо каструлькою, каструльку зверху вкриваємо рушником і залишаємо тісто на годину. Тим часом можна приготувати начинку.
Готуйте вареники частіше! Смачного!
Не забудьте підписатися на Наш канал:
Схожі страви:
Комментариев нет:
Отправить комментарий