http://natareli.info/z-myasom/nezvichni-chebureki.html
Тепер займемося начинкою для незвичних чебуреків. М'ясо промийте, обсушіть рушником, виріжте плівки і жили. А якщо на м'ясі є трохи жиру, його прибирати не варто - з ним начинка буде більш соковитою. Гострим ножем дуже дрібно наріжте баранину. М'ясорубку використовувати не варто - адже нам потрібні дуже дрібні шматочки м'яса, які збережуть в собі сік.
Цибулю очистіть і теж дуже дрібно наріжте. Бринзу теж наріжте маленькими кубиками. У мисці з'єднайте нарізане м'ясо, цибулю і бринзу. Посоліть, поперчіть і приправте пряними травами. Ось і готова начинка для незвичних чебуреків.
Настав час формувати наші незвичні чебуреки. Стіл присипте борошном. Тісто розділіть на 6 рівних частин. Кожен шматок тіста розкачайте в круглий корж діаметром близько 15-18 см. Начинку викладайте на тісто, розподіляючи рівномірно, тонким шаром по одній половині кола, а потім накрийте другою половиною і зліпіть, защипайте по краю.
Приступимо до смаження незвичних чебуреків. На сковороді розігрійте олію. Обсмажуйте чебуреки по 5 хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
Також можна скористатися духовкою: деко змажте оливковою олією і викладіть на нього чебуреки. Випікайте близько 15 хвилин при температурі 200 градусів - до золотистого кольору. Цей спосіб більш дієтичний.
Залишилося приготувати соус. Часник очистіть і натріть на дрібній тертці або пропустіть через прес. Додайте сіль, лимонний сік і оливкову олію. Влийте йогурт і ретельно перемішайте до однорідності.
Подавайте незвичні чебуреки гарячими з часниковим соусом.
Смачного!
Незвичні чебуреки
Незвичні чебуреки - це саме той варіант, коли Ви хочете здивувати своїх близьких. Особливу пікантну нотку надасть нашій страві поєднання в начинці баранини і бринзи. Тісто тут також незвичайне: хоч і дріжджове, але дуже швидке. Отже, в результаті - встояти неможливо! Снідати прибіжать навіть ті, хто зазвичай вранці п'є лише каву. Готуйте та смакуйте.
Незвичні чебуреки - інгредієнти
-
Для тіста:
- Борошно - 2 склянки
- Тепла вода - 1/2 склянки
- Яйце - 1 шт.
- Сухі дріжджі - 1 ч. л.
- Мед - 1 ст. л.
- Олія - 2 ст. л.
- Базилік сушений - 1 щіпка
- Сіль - за смаком
-
Для начинки:
- Баранина (м'якіш) - 200 г
- Бринза (середньої солоності) - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Сіль, мелений перець - за смаком
- Зелень (базилік або кінза) - за смаком
-
Для соусу:
- Натуральний йогурт - 100 г
- Часник - 1-2 зубчики
- Сіль - 1 щіпка
- Сік лимона - 1 ч. л.
- Оливкова олія 1 ст. л.
- Оливкова олія (для смаження) - 50 мл
Рецепт приготування незвичних чебуреків
Розпочнемо приготування незвичних чебуреків. Для початку потрібно замісити тісто. Дріжджі і мед розчиніть в теплій воді. Просійте борошно в миску, розбийте яйце, додайте сіль та базилік, влийте воду з дріжджами і медом, додайте 1 ст. л. соняшникової олії і вимішайте тісто. Накрийте його рушником і поставте в тепле місце на 5-10 хвилин.Тепер займемося начинкою для незвичних чебуреків. М'ясо промийте, обсушіть рушником, виріжте плівки і жили. А якщо на м'ясі є трохи жиру, його прибирати не варто - з ним начинка буде більш соковитою. Гострим ножем дуже дрібно наріжте баранину. М'ясорубку використовувати не варто - адже нам потрібні дуже дрібні шматочки м'яса, які збережуть в собі сік.
Цибулю очистіть і теж дуже дрібно наріжте. Бринзу теж наріжте маленькими кубиками. У мисці з'єднайте нарізане м'ясо, цибулю і бринзу. Посоліть, поперчіть і приправте пряними травами. Ось і готова начинка для незвичних чебуреків.
Настав час формувати наші незвичні чебуреки. Стіл присипте борошном. Тісто розділіть на 6 рівних частин. Кожен шматок тіста розкачайте в круглий корж діаметром близько 15-18 см. Начинку викладайте на тісто, розподіляючи рівномірно, тонким шаром по одній половині кола, а потім накрийте другою половиною і зліпіть, защипайте по краю.
Приступимо до смаження незвичних чебуреків. На сковороді розігрійте олію. Обсмажуйте чебуреки по 5 хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
Також можна скористатися духовкою: деко змажте оливковою олією і викладіть на нього чебуреки. Випікайте близько 15 хвилин при температурі 200 градусів - до золотистого кольору. Цей спосіб більш дієтичний.
Залишилося приготувати соус. Часник очистіть і натріть на дрібній тертці або пропустіть через прес. Додайте сіль, лимонний сік і оливкову олію. Влийте йогурт і ретельно перемішайте до однорідності.
Подавайте незвичні чебуреки гарячими з часниковим соусом.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий