понедельник, 23 октября 2017 г.

Незвичні чебуреки - інгредієнти

http://natareli.info/z-myasom/nezvichni-chebureki.html

Незвичні чебуреки 

 nezvichni_chebureki.jpg (76.6 Kb)

Незвичні чебуреки - це саме той варіант, коли Ви хочете здивувати своїх близьких. Особливу пікантну нотку надасть нашій страві поєднання в начинці баранини і бринзи. Тісто тут також незвичайне: хоч і дріжджове, але дуже швидке. Отже, в результаті - встояти неможливо! Снідати прибіжать навіть ті, хто зазвичай вранці п'є лише каву. Готуйте та смакуйте.

Незвичні чебуреки - інгредієнти

    Для тіста:
  • Борошно - 2 склянки
  • Тепла вода - 1/2 склянки
  • Яйце - 1 шт.
  • Сухі дріжджі - 1 ч. л.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Базилік сушений - 1 щіпка
  • Сіль - за смаком
    Для начинки:
  • Баранина (м'якіш) - 200 г
  • Бринза (середньої солоності) - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сіль, мелений перець - за смаком
  • Зелень (базилік або кінза) - за смаком
    Для соусу:
  • Натуральний йогурт - 100 г
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сік лимона - 1 ч. л.
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Оливкова олія (для смаження) - 50 мл
Дивіться відео-рецепт картоплі по-селянськи на youtube-каналі Смакота

Рецепт приготування незвичних чебуреків

Розпочнемо приготування незвичних чебуреків. Для початку потрібно замісити тісто. Дріжджі і мед розчиніть в теплій воді. Просійте борошно в миску, розбийте яйце, додайте сіль та базилік, влийте воду з дріжджами і медом, додайте 1 ст. л. соняшникової олії і вимішайте тісто. Накрийте його рушником і поставте в тепле місце на 5-10 хвилин.
Тепер займемося начинкою для незвичних чебуреків. М'ясо промийте, обсушіть рушником, виріжте плівки і жили. А якщо на м'ясі є трохи жиру, його прибирати не варто - з ним начинка буде більш соковитою. Гострим ножем дуже дрібно наріжте баранину. М'ясорубку використовувати не варто - адже нам потрібні дуже дрібні шматочки м'яса, які збережуть в собі сік.
Цибулю очистіть і теж дуже дрібно наріжте. Бринзу теж наріжте маленькими кубиками. У мисці з'єднайте нарізане м'ясо, цибулю і бринзу. Посоліть, поперчіть і приправте пряними травами. Ось і готова начинка для незвичних чебуреків.
Настав час формувати наші незвичні чебуреки. Стіл присипте борошном. Тісто розділіть на 6 рівних частин. Кожен шматок тіста розкачайте в круглий корж діаметром близько 15-18 см. Начинку викладайте на тісто, розподіляючи рівномірно, тонким шаром по одній половині кола, а потім накрийте другою половиною і зліпіть, защипайте по краю.
Приступимо до смаження незвичних чебуреків. На сковороді розігрійте олію. Обсмажуйте чебуреки по 5 хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
Також можна скористатися духовкою: деко змажте оливковою олією і викладіть на нього чебуреки. Випікайте близько 15 хвилин при температурі 200 градусів - до золотистого кольору. Цей спосіб більш дієтичний.
Залишилося приготувати соус. Часник очистіть і натріть на дрібній тертці або пропустіть через прес. Додайте сіль, лимонний сік і оливкову олію. Влийте йогурт і ретельно перемішайте до однорідності.
Подавайте незвичні чебуреки гарячими з часниковим соусом.
Смачного!
Гуштнут – тушкована яловичина з нутом
Гуштнут – тушкована яловичина з нутом

Комментариев нет:

Отправить комментарий