Сирний крекер
Якщо ваші діти люблять чіпси, а вам
ніяк не вдається знайти їм гідну заміну, то цей рецепт – для вас.
Крекер із сиру виходить хрустким, ніжним, ароматним, у міру гострим – ну
чим не чіпси? Не розчарує це печиво і дорослих – ця закуска ідеально
смакує і з кавою, і з чаєм і, звісно, з пивом.
150 грамів твердого сиру
150 грамів вершкового масла
150 грамів борошна
сіль
спеції
сушена зелень (петрушка, кріп, базилік тощо)
кунжут.
Можна також приготувати солоне печиво з насінням льону.
Жовтки змішати з сіллю, спеціями, подрібненою сухою зеленню.
Масло розтерти з борошном.
У масло з борошном додати потертий сир, влити жовтки і замісити негусте тісто. Наприкінці додайте кунжут.
Загорнути тісто у харчову плівку і покласти у холодильник на півгодини.
Розкачувати з тіста тонкий круг, розрізати його ножем на акуратні трикутники і за допомогою трубочок вирізати дірочки. Ще ефектніше буде, якщо трубочки матимуть різний діаметр.
Випікати печиво у духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 10 хвилин.
Рекомендуємо ще рецепт сирних млинців із зеленню.
Поширте рецепт сирного крекеру у соцмережах — нехай і ваші друзі знають, як він готується.
Інгредієнти для крекеру з сиру
2 яєчні жовтки150 грамів твердого сиру
150 грамів вершкового масла
150 грамів борошна
сіль
спеції
сушена зелень (петрушка, кріп, базилік тощо)
кунжут.
Можна також приготувати солоне печиво з насінням льону.
Як приготувати сирний крекер
Сир потерти на дрібну тертку.Жовтки змішати з сіллю, спеціями, подрібненою сухою зеленню.
Масло розтерти з борошном.
У масло з борошном додати потертий сир, влити жовтки і замісити негусте тісто. Наприкінці додайте кунжут.
Загорнути тісто у харчову плівку і покласти у холодильник на півгодини.
Розкачувати з тіста тонкий круг, розрізати його ножем на акуратні трикутники і за допомогою трубочок вирізати дірочки. Ще ефектніше буде, якщо трубочки матимуть різний діаметр.
Випікати печиво у духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 10 хвилин.
Рекомендуємо ще рецепт сирних млинців із зеленню.
Поширте рецепт сирного крекеру у соцмережах — нехай і ваші друзі знають, як він готується.